Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 2012-2013 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝΠαραθέτουμε το Διοικητικό Απολογισμό για το σχολικό έτος 2012-2013 του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου ΓΕ.Λ Κηφισιάς, ο οποίος θα μοιρασθεί στους γονείς στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2013.ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ) 2012-2013


Α/Α
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 1.  
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  των χώρων του σχολείου στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2012-13.
Το πλύσιμο των κουρτινών των αιθουσών όλων των τάξεων ήταν προσφορά  των  μελών του συλλόγου. 

 1.  
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΑΙΘΟΥΣΩΝ 07/09/2012.
Ύστερα από συνεχείς οχλήσεις και αιτήματα προς τον Δήμαρχο, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου αλλά και προς την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, εγκρίθηκε και πραγματοποιήθηκε το εσωτερικό βάψιμο των αιθουσών από το συνεργείο του Δήμου.

 1.  
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ (έναρξη μαθημάτων Νοέμβριος 2012).
Ο Σύλλογος έχοντας υπόψη τις νέες οικονομικές συνθήκες στις οποίες έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας και θέλοντας να ανακουφίοσυν πολλούς γονείς οι οποίοι πιθανώς να μην μπορούσαν να στείλουν το παιδί τους σε φροντιστήριο απευθύνθηκε στον Δήμο και συνέβαλε με τις προσπάθειές του και με την αρωγή της τότε υπό σύστασης Ενωσης Γονέων την ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου  με έδρα  το σχολείο μας. Οι καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί αλλά και συνταξιούχοι, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, και εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

 1.  
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
Ο Σύλλογός μας μαζί με τους συλλόγους γονέων των σχολείων της Κηφισιάς ίδρυσαν την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς, Ένα σπουδαίο όργανο του οποίου στόχος και σκοπός είναι η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη για την παιδεία περίοδο που διανύουμε, έχοντας καταλυθεί σχεδόν τα πάντα.

 1.  
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.
Ο Σύλλογος έχει προβεί σε ενέργειες  για την τροποποίηση του καταστατικού για να είναι νόμιμος και να λειτουργεί σύμφωνα  με τις διατάξεις του Ν. 2621/1998 της σχολικής νομοθεσίας. Προϋποθέτει κόστος το οποίο προς το παρόν δεν διαθέτει γιατί τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν. Θα βασιστεί στις εισφορές των μελών και σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει.

 1.  
ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ (Δεκέμβριος 2012).
Δημιούργησε Μητρώο Μελών συγκεντρώνοντας  τα  στοιχεία των γονέων για καλύτερη και αμεσότερη επικοινωνία μαζί τους. Πολλές ήταν οι φορές που επικοινωνήσαμε με τους γονείς για να τους ενημερώσουμε και προσκαλέσουμε σε ομιλίες και παρουσιάσεις, στην  αποκριάτικη εκδήλωση καθώς και στη συνάντηση με τον Δήμαρχο και φορείς του Δήμου για κατάθεση των προβλημάτων του σχολείου μας και απόσπαση δέσμευσης για επίλυσή τους.

 1.  
ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ-ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΝ-ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ.
Για πρώτη φορά ο Σύλλογος μοίρασε έντυπο παραπόνων στους γονείς έντυπο Παραπόνων – Υποδείξεων – Προτάσεων δίνοντας επιπλέον δυνατότητα  επικοινωνίας μαζί μας, ανάδειξης και επίλυσης προβλημάτων που πιθανώς να μην έχουν εντοπισθεί ή αξιολογηθεί.

 1.  
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.
Ο Σύλλογός μας φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Ο Σύλλογος διδασκόντων είχε την ευγενική καλοσύνη να δημιουργήσει  έναν χώρο στην ιστοσελίδα του  με την ονομασία «Σύλλογος Γονέων» δίνοντας τη δυνατότητα να αναρτούμε ανακοινώσεις, προσκλήσεις, διάφορα έντυπα, τα πρακτικά για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των γονέων για τη δράση του Συλλόγου.

 1.  
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ (21/12/2012).
Ο Σύλλογος προσέφερε στα παιδιά και στους καθηγητές  για την χριστουγεννιάτικη γιορτή, εδέσματα  και χυμούς τα οποία ετοίμασαν και πρόσφεραν  τα ίδια τα μέλη του συλλόγου .

 1.  
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ (31/01/2013).
Η εκδήλωση έγινε στις τάξεις των μαθητών και προσφέρθηκαν συμβολικά δωράκια στους τυχερούς: usb stick για τους τυχερούς μαθητές και στυλό για τον τυχερό καθηγητή. Επίσης κοπή πίτας πραγματοποιήθηκε και για τους καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Τις πίτες τις παρασκεύασαν και τις πρόσφεραν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και  η αγορά των δώρων, που προσφέρθηκαν στους τυχερούς μαθητές και καθηγητές, πραγματοποιήθηκε από το ταμείο του Συλλόγου Γονέων.

 1.  
2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ  από το ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ (ΚΕΣΥΠ) τον Ιανουάριο 2013 (22/01/2013)
για τους μαθητές Α΄& Β΄Λυκείου με θέμα:
 «ΛΗΨΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ», «ΣΠΟΥΔΕΣ – ΣΧΟΛΕΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» & «ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ» για Α & Β Λυκείου.  Ενημέρωση των γονέων για δυνατότητα ατομικών ραντεβού για ενημέρωση ΣΕΠ.

 1.  
ΟΜΙΛΙΑ από τον ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΕΩΝ τον Μάρτιο 2013 (13/03/2013)
για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου,  με τη συνεργασία της κας Σκούφη, με θέμα:
 «Διαχείριση του άγχους των μαθητών για τις εξετάσεις & καλύτερη οργάνωση διαβάσματος» .

 1.  
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΛΑΧΕΙΡΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ (Παρασκευή 15/03/2013).
O Σύλλογος Γονέων διοργάνωσε αποκριάτικη εκδήλωση για τη διασκέδαση των μαθητών του σχολείου μας και λαχειοφόρο αγορά που περιλάμβανε πολλά και όμορφα δώρα, (76 στο σύνολο προσφορά 30 επιχειρήσεων) τα οποία πρόσφεραν  επιχειρήσεις της Κηφισιάς, που αγαπούν και ήθελαν να στηρίξουν το σχολείο μας! Μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την κάλυψη ελλείψεων   του σχολείου μας. Προσφέρθηκαν χυμοί και  εδέσματα  τα οποία ήταν προσφορά πολλών γονέων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Την μουσική την επιμελήθηκαν οι μαθητές μας.

 1.  
ΑΓΟΡΑ ΓΚΡΑΝ ΚΑΣΑ (ΜΕΓΑΛΟ ΤΥΜΠΑΝΟ).
Ο Σύλλογος πάντα κοντά στους μαθητές και καθηγητές, ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της δ/νσης του σχολείου και ανέλαβε το οικονομικό κόστος  για αγορά γκραν κάσας (μεγάλο τύμπανο) για την παρέλαση της 25Ης Μαρτίου 2013.

 1.  
ΑΓΟΡΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ.
Ο Σύλλογος και πάλι ανταποκρίθηκε σε αίτημα της καθηγήτριας της Χημείας για πραγματοποίηση πειραμάτων,  και ανέλαβε το κόστος για την αγορά των απαιτούμενων υλικών.

 1.  
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ (σε συνεργασία με την Ενωση Γονέων).
Το Δ.Σ. του Συλλόγου από το ξεκίνημά του  κατέγραφε τα προβλήματα του σχολείου μας και με συνεχή έγγραφα ενημέρωνε το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επίλυσή τους.  Δεν σταμάτησε και συνεχίζει διαρκώς να κατευθύνεται στην επίτευξη αυτών των στόχων.

 1.  
ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Μάιος 2013)
Ο Σύλλογος, μετά από 27 χρόνια απέκτησε το δικό χώρο σε αίθουσα, που του παραχώρησε η διεύθυνση του σχολείου, μετά από σχετικό αίτημα, για τη στέγαση του γραφείου του Συλλόγου.

 1.  
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ & ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ (Παρασκευή 14/06/2013)
Ο Σύλλογος Γονέων διοργάνωσε τελετή λήξης και αποφοίτησης για να αποχαιρετήσει και να ευχηθεί στους μαθητές, «Καλή επιτυχία» & «Καλό Καλοκαίρι» . Καλεσμένοι ήταν ι διδάσκοντες και γονείς. Η γιορτή περιελάμβανε μουσική, χορό,  μπουφέ και προφορά αναμνηστικών δώρων στους αποφοίτους της Γ΄Λυκείου.  Τα εδέσματα οι χυμοί και τα αναψυκτικά  ήταν ευγενική χορηγία των super markets «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Ι. & Σ.» και «ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ». Επίσης σημαντική ήταν και η προσωπική προφορά εδεσμάτων των μελών του Συλλόγου.

 1.  
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ  (Αρχές Σεπτεμβρίου 2013).
Ύστερα από έντονες και συνεχείς προσπάθειες του Συλλόγου μας και με τη βοήθεια της Ενωσης Γονέων του Δήμου Κηφισιάς έγινε και το εξωτερικό βάψιμο του σχολείου και των αιθουσών του προαύλιου στις αρχές Σεπτεμβρίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου